Kosten

Scheiden voor minder dan € 150 p.p. kan dat? Ja!

TOEVOEGING: Als MfN-register Mediator mag ik gesubsidieerde rechtsbijstand voor jullie aanvragen. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt af van je inkomen en vermogen; kijk voor meer informatie op de website van de Raad voor Rechtsbijstand www.rvr.org  en zoek op “Toevoeging”. Wanneer je een toevoeging krijgt betaal je alleen een eigen bijdrage voor de mediation en de rechtbankprocedure + € 41,00 griffierechten. In dat geval zijn jullie voor maximaal € 148 p.p. gescheiden.

Wanneer je géén toevoeging krijgt, moet je rekening houden met de volgende tarieven:

Kennismaking vrijblijvend en eerste 30 minuten gratis
Uurtarief mediationgesprekken € 175,- (incl. BTW)
vast tarief opstellen Convenant € 262,50,- (incl. BTW)
vast tarief opstellen Ouderschapsplan € 262,50,- (incl. BTW)
vast tarief Draagkracht- en Alimentatieberekeningen € 175,- (incl. BTW)
Griffierechten p.p. € 145,50
Griffierechten p.p. met Toevoeging € 41,00
Uurtarief Bedrijven € 175,- (excl. BTW)
Reiskosten € 0,25 p/km  (excl. BTW)

Er zijn mogelijkheden om (een gedeelte van) de kosten vergoed te krijgen via de rechtsbijstandsverzekering. Dit hangt af van de polisvoorwaarden en informeer daarom bij jullie verzekeraar.

kosten rechtbankprocedure

Ik werk al jaren samen met een advocate uit Leiden, ook werkt zij op basis van een Toevoeging, waardoor de kosten voor de juridische afwikkeling in dat geval gedekt worden door de Toevoeging.

Zonder toevoeging zijn de kosten rond € 375 per persoon. Hierbij inbegrepen zit de juridische check van het convenant en ouderschapsplan, een gesprek van een uur waarin zij de juridische procedure toelicht en waarin we samen nog eenmaal door de afspraken lopen, waarna jullie de stukken tekenen.

En tenslotte regelt zij de gehele rechtbankprocedure, zoals opstellen ‘gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding’, inschrijving in het huwelijksgoederenregister, en tenslotte de inschrijving van de scheiding bij de gemeente.

Locatie

Scheidingsmediation: Ik kan (kosteloos) een gespreksruimte reserveren in Area071 in Leiderdorp. Veel mensen vinden het echter prettig wanneer de mediationgesprekken bij hen thuis plaatsvinden, ik kom dan ook graag naar jullie toe.

Arbeidsmediation: Veelal vinden de mediationgesprekken plaats in een gespreksruimte van het bedrijf. Indien gewenst kan er ook een externe gespreksruimte worden gereserveerd.

De gesprekken vinden in principe tijdens kantooruren plaats, er zijn soms mogelijkheden voor afspraken in de avonduren en/of het weekend.

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) bij Mediation Leiden

WakaWaka

IMG_1679

Voor elke geslaagde mediation wordt een gedeelte van de omzet gedoneerd aan de WakaWaka Foundation en daarmee helpt elke cliënt een heel gezin in een ontwikkelingsland of een gezin in een noodsituatie aan veilig en betrouwbaar licht via een super efficiënte Solar Ledlamp de WakaWaka Light. Dit komt ten goede aan de schoolprestaties van de kinderen, veiligheid door het overbodig maken van gevaarlijke kerosinelampen, duurzaamheid en een bijdrage aan het bestrijden van klimaatontwrichting: al met al een betere toekomst voor kinderen!

Voor meer informatie kijk op: www.waka-waka.com

Top